Sanal Gezi

Personelimiz

A.Muhammed ÇINAR
                                                                İlçe Müftü Vekili

Aslen Trabzon Çaykara İlçesinden olup 02.03.1962 yılında Konya İli Yunak İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve Orta Okulu Yunak İlçesinde okudu.1979 Samsunİmam-Hatip Lisesini bitirdi ve 1983 yılı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
30 Aralık 1983 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak göreve başladı.1984 yılında Müftü Yardımcısı olarak Hakkâri İline atandı. 6 ay bu görevde kaldıktan sonra merkez vaizi olarak 2,5 yıl Hakkâri’de görev yaptı.
1987 yılında Vaiz olarak Amasya İline atandı. 1987-88 yıllarında yedek Subay olarak askerliğini İstanbul ve Muş’ta yaptı. 1991 yılına kadar görevine Amasya İlinde Vaiz olarak devam etti. 1991 ‘de yeni kurulan Ordu İli Kabadüz İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.
1996-2000 arasında Giresun Dereli İlçesinde İlçe Müftülüğü yaptı. 2000-2004 Almanya Fulda’da Din Görevlisi olarak kaldı. 2004-2007 arası Trabzon Tonya İlçe Müftülüğü yaptı. 2007-2013 yılında Giresun İl Müftü Yardımcılığı görevini yaptı. 04 EKİM 2013 Yılında atandığı Ürgüp İlçe Müftülüğü görevine devam etmektedir.
Görev yaptığı süre  askerde başarı belgesi, Kaymakam, İl Müftüsü ve Vali tarafından aldığı birçok teşekkür ve takdir belgeleri mevcuttur.
Evli ve 3 çocuk babası. İyi derecede Arapça ve orta derece Almanca biliyor.

_________________________________

_________________________________________________________________

Mehmet KARAKOYUN

Memur

20.03.1965  Yılında Tokat ili Turhal ilçesi Çivril köyünde doğdu. İlkokulu Çivril köyü ilkokulunda 1975 yılında bitirdikten sonra 1982 yılında Turhal İmam-Hatip lisesinde bitirdi.

01.12.1983 yılında Avanos Merkez Cami Kebir Camiinde (Çukur Camii) İmam-Hatip olarak göreve başladı.  1987 yılında Avanos ilçe müftülüğünde memur olarak göreve başladı. AÖF İktisat Ön lisansı 2006 yılında bitirdi. Evli ve dört çocuk babası. Halen aynı görevde çalışmaktadır.

_________________________________________________________________

Recep ARARAT

V.H.K.İ.

1969 Yılında Konya’ nın Çiftliközü Kasabasında doğdum. İlkokulu aynı kasaba ilkokulunda bitirdim. 1981 yılında Konya Merkez İmam-Hatip Lisesine kayıt oldum.1989 yılında Konya İmam-Hatip Lisesini bitirdim. 1989 yılı 15 Temmuzda Konya İli Karapınar ilçesi Kepez yaylasında Vekil imam-Hatiplik görevine başladım.  22 Mart 1990 yılında Nevşehir İli Avanos İlçesi Sarılar Kasabası Yeni Camiine açıktan aday olarak atandım. Daha sonra 2 yıl göynük kasabası gözenekli camiinde görev yaptım. 1996 yılında AÖF Sosyal Bilimler önlisansı bitirdim. 10 yılda Kuyulukışla  Köyü camiinde imam-hatip olarak görev yaptım. Askerliğimi 27.11.1997- 27.05.1999 yılları arasında yaptım. 2004 yılında Avanos Merkez Yeşilbaş Camiine Müezzin Kayyım olarak atandım.Bu görev esnasında hac sınavına girdim ve 2005-2006 hac mevsiminde din görevlisi olarak hacca gittim. 2005 yılının Eylül ayında Avanos Müftülüğüne memur olarak atandım. Daha sonra kadrom Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni oldu.  2011 yılında Ayniyat ekip personeli olarak hacca gittim.Halen bu görevde çalışmaktayım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

______________________________________________________________

Bekir ÇETİNTAŞ

Şöför

1978 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu.1989 yılında ilkokulu, 1995 yılnda İmam-Hatip Lisesini bitirdi. 2004 yılında İşletme fakültesinden mezun oldu.2001 yılında Kastamonu ili Azdavay ilçesine İmam-Hatip olarak atandı.Sırayla 2003 yılında Yozgat Sorgun'a, 2010 yılında Yozgat Çandır'a İmam-Hatip olarak tayin olundu.2011 yılında Nevşehir ili Avanos ilçesi müftülüğüne şöför olarak atandı.Evli ve iki çocuk babasıdır.

_____________________________________________________________

İlçe Müftüsü

Günün Ayeti ve Hadisi

A Y E T

"Yerde ve gökte hiç bir şey, aslâ Allah'a gizli kalmaz."

Âl-i İmrân sûresi (3), 5

H A D İ S-İ Ş E R İ F

"Sende Allah'ın sevdiği iki özellik vardır: Yumuşak huyluluk ve ihtiyatkârlık"

Müslim, Îmân 25, 26. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 149; Tirmizî, Birr 66; İbn; Mâce, Zühd 18